Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Zhruba dva týdny chodil čtyřiačtyřicetiletý muž v nočních hodinách ulicemi Aše a zaměřoval se na zaparkovaná vozidla. U osmi osobních automobilů poničil skleněnou výplň a následně vždy z vozidla odcizil několik věcí. V téměř všech případech odcizil z vozidla také platební kartu, ze které následně prováděl neoprávněně platby. Policisté z obvodního oddělení Aš ve spolupráci s chebskými kriminalisty se jeho počínáním usilovně zabývali a nakonec čtyřiačtyřicetiletého muže zadrželi bezprostředně po spáchání dalšího vloupání.

"Začátkem února letošního roku měl muž vniknout do zaparkovaného vozidla značky BMW. Z toho nakonec odcizil peněženku s osobními doklady a platební kartou. Tou měl poté uhradit dva nákupy v prodejním automatu poblíž prodejny potravin. O několik dní později měl své jednání opakovat, tentokrát vnikl do automobilu značky Nissan. I v tomto případě odcizil peněženku s osobními doklady a platební kartou, ze které následně provedl několik neoprávněných plateb na čerpací stanici," popsal jeden z případů policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

I v dalších případech měl z vozidel odcizit zejména peněženky s osobními doklady a zejména platební kartou, ze které se poté snažil platit na různých místech. Kromě toho měl ale z vozidel odcizit například různé batohy či sekeru, ale také volně položené mince.

Z osmi vozidel měl odcizit věci za zhruba 21 tisíc korun a poškozením automobilů měl způsobit škodu zhruba 39 tisíc korun. Svým jednáním měl tedy způsobit celkovou škodu přibližně 60 tisíc korun.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání čtyřiačtyřicetiletého muže z Aše, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži, který již byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen, trest odnětí svobody až na tři roky.

"Chebští kriminalisté se případem i nadále intenzivně zabývají a není vyloučeno, že v nejbližších dnech dojde v rámci tohoto případu k obvinění dalších osob, které se mohly na vykrádání vozidel v Aši spolu se čtyřiačtyřicetiletým mužem podílet," dodal na závěr mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru