Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V prostorech Krajské knihovny Karlovy Vary se uskutečnilo setkání členů Rady Karlovarského kraje spolu se starosty měst a obcí ke společné diskuzi nad aktuálními tématy.    

„Společné jednání jsem inicioval na základě žádostí od samotných starostů, kteří se sice sekávají, ale většinou v rámci oblastích spolků daných například okresy, nyní tak měli možnost se setkat v rámci celého kraje. Jako již tradičně jsme představili aktuální dění v regionu a výhled na rok 2024. Nechyběl prostor pro otázky a v neformální části programu pak volná diskuze mezi starosty, což byl vlastně hlavní cíl této akce. Všem děkuji za účast a snahu sunout společnými silami náš kraj vpřed,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.       

V oficiální části programu zazněly informace od jednotlivých radních, a to z oblastí zdravotnictví, dopravy, školství, rozvoje regionu, životního prostředí, rozvoje venkova, cestovního ruchu, kultury a památkové péče, investic, cykloinfrastruktury a nechybělo ani poděkování za zvládnutí uprchlické krize.          

Druhá část programu pak patřila otázkám ze strany starostů, kteří se zajímali například o možnost navýšení financí v krajském Programu obnovy venkova, o způsob budoucího nakládání s odpady, možnost návratu národních programů na opravy silnic, informace o plánované uzavírce mostu u Jesenice na Chebsku, dotační programy na opravy mostů a další.

Závěrečnou a neformální část programu pak starostové využili k diskuzím mezi sebou, kde probírali společně s radními dění v konkrétních obcích a městech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru