Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Jednou měsíčně vždy v sobotu se na sokolovkém gymnáziu setkává skupina vybraných patnácti žáků gymnázií napříč krajem, kteří se v projektu Medikem na gymplu připravují na přijímací zkoušky na medicínu. Jedná se o projekt Karlovarské agentury rozvoje podnikání ve spolupráci s Karlovarským krajem, jenž reaguje na nedostatek lékařů v regionu. Na první setkání ve druhém pololetí přijel žáky pozdravit hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.    

      

„Přijel jsem žáky nejen pozdravit, ale také jsem jim představil celý balík dotací, kterým se v kraji snažíme podporovat lékaře. Velmi mile mě překvapilo, že většina z patnácti účastníků workshopu má jasno o svém budoucím směřování v rámci lékařství. Do budoucna by nám tak mohli dle slov žáků v kraji přibýt noví praktici, pediatři, kardiolog, neurolog, zubní chirurg nebo vojenský lékař. Přál bych všem, aby jim jejich nadšení vydrželo a aby své poznatky, které na těchto workshopech získají, v budoucnu uplatnili zejména u přijímacích zkoušek,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje. Petr Kulhánek.      

Samotný projekt trvá tři roky a účastní se jej vybraní žáci gymnázií z regionu. Ti, kteří splní za dobu trvání kurzů 90 % docházky, budou mít uhrazen ještě navíc intenzivní přípravný kurz pořádaný přímo vybranou lékařskou fakultou a následně se budou moci zdarma zúčastnit přijímacích zkoušek nanečisto pro ověření úrovně získaných znalostí po absolvování všech částí programu.       

Program Medikem na gymplu je realizován v rámci projektu Smart Akcelerátor 3. Práce na prohlubování přípravy ke studiu na vysoké škole zvýší konkurenceschopnost studentů v rámci přijímacích řízení a zlepší tím šance na kvalitní vzdělání, které logicky vyústí v dobré uplatnění na trhu práce a úspěšnou kariéru v Karlovarském kraji.             

V rámci druhého pololetí projektu Medikem na gymplu jsou připravena další témata z oborů biologie, chemie a fyziky. Kromě teoretické části přípravy pracují účastníci v laboratořích a navštěvují vybraná oddělení v nemocnicích.         

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru