Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Den Země nás čeká 22. dubna. Společně ho oslavíme úklidem našeho města, zeleně a okolních lesů v rámci akce „Ukliďme si Karlovy Vary“. Příležitost budeme mít během čtyř týdnů od 25. března do 21. dubna 2024, kdy město rozdělíme na jednotlivé lokality, ze kterých si můžete vybrat podle blízkosti bydliště nebo vašich preferencí.

Termíny a místa úklidu:

 

  • 25. března – 31. března (Cihelny, Doubí, Tašovice, Linhart) 
  •  1. dubna – 7. dubna Dvory, Počerny, Stará Role)
  •  8. dubna – 14. dubna Čankov, Rosnice, Sedlec, Bohatice, Rybáře) 

 
15. dubna -  21. dubna (Tuhnice a centrum, Drahovice, lázeňská část města, Hůrky, Olšová Vrata, Sokolský vrch,  Meandr Ohře, Náplavka, okolí letního kina)

Do úklidu se můžete pustit i na dalších lokalitách, pokud víte o místech ve vašem okolí, která si to zaslouží. Podmínkou však je, aby byla lokalita veřejně dostupná, odpad nebudeme odvážet ze soukromých pozemků. Doporučujeme také zaměřit se na dětská a workoutová hřiště, parky nebo skate park, kde je udržení pořádku důležité zejména kvůli dětem i naší pohodě.

Akce běží pod záštitou Místní agendy 21 a městské organizace Lázeňské lesy a parky Karlovy Vary

Z důvodu koordinace úklidu je potřeba, aby se každý zájemce přihlásil prostřednictvím formuláře, který je ke stažení níže, případně k vyzvednutí u koordinátorky Místní agendy 21 Michaely Strejcové (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). Přihlášku odešlete koordinátorce vždy před úklidem a poté si vyzvedněte úklidové prostředky.

Odpadkové pytle a rukavice budou k dispozici na Magistrátu města Karlovy Vary, v budově Moskevská 2035/21, ve všední dny od 8 do 17 hodin. V prvním termínu, tedy od 25. března do 31. března, si je můžete vyzvednout také v kavárně na Linhartu (Sovova stezka 504/4).

Úklid zajistí Lázeňské lesy a parky Karlovy Vary

Odpadky sesbírané při úklidu odveze zaměstnanec Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary. Pytle s odpadem umístěte co nejblíže nádobám na odpad a nasdílejte jejich polohu na mapě na telefon 602 579 442. Na uvedené číslo také odešlete fotografii odpadu, aby mohl být co nejdříve odklizen. 

Zapojeným zájemcům doporučujeme zdokumentovat stav lokality před úklidem a po úklidu a pořízené fotografie zaslat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 10. 5. 2024. Ze získané fotografie budou následně použity k výrobě nástěnných plakátů, které budou umístěny v prostorách chodby na magistrátu města Karlovy Vary.

 

Školy se mohou zapojit do soutěže

Zúčastněné školy budou zařazeny do slosování o odměnu, kterou je návštěva lanového centra na Svatém Linhartu pro celou třídu. Je však třeba, aby každá třída vyplnila přihlášku sama za sebe, nikoliv za celou školu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru