Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Začátek sezóny blokového čištění v roce 2024 je naplánován na úterý 2. dubna, kdy bude spuštěna obvyklá očista komunikací, parkovacích zálivů, parkovišť a dalších prostranství ve formě, jakou znáte z předchozích let. První bloková čištění budou zaměřena na úklid zbytků posypového materiálu a dalších nečistot po zimě, úklidu listí a podobně. 

V případě nepříznivých klimatických podmínek, zejména nízkých teplot, bude blokové čištění zrušeno, případně bude provedeno pouze v omezeném režimu v podobě ručního metení apod.

Blokové čištění bude začínat vždy v 8 hodin ráno, noční mytí ve vybraných lokalitách bude prováděno od 20 hodin. Na blížící se úklid vždy s dostatečným předstihem upozorní přechodné dopravní značení s termínem na dodatkové tabuli. Kromě „běžných“ a obecně známých značek „zákaz zastavení“ jsou pro vyznačení lokality blokového čištění užívány také „zónové“ značky, které platí vždy pro celou oblast za nimi, včetně všech ulic, a umísťují se tedy pouze u vjezdů a výjezdů z oblasti. 

Nezapomeňte si včas přeparkovat svá vozidla a mějte také na paměti, že očista se týká rovněž parkovacích zálivů a chodníků.   

Vozidla bránící provádění blokových čištění budou v souladu s legislativou odtažena na parkoviště odtahové služby Dopravního podniku Karlovy Vary na Západní ulici 63. Náklady na odtažení a následné služby parkoviště stanovuje nařízení statutárního města Karlovy Vary.

Harmonogram blokového čištění pro období do 30. června je ZDE. Rozpis úklidu pro jednotlivé měsíce najdete v Karlovarských radničních listech. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru