Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - Na Městském úřadě Cheb se konalo setkání, jehož hlavním cílem bylo projednání a aktualizace benefitů pro lékaře, které nabízí město Cheb a Karlovarský kraj ve snaze získat nové lékař do kraje a také pro práci v chebské nemocnici. Jednání se zúčastnil hejtman Petr Kulhánek, generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice Josef März, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Alena Šalátová, starosta města Cheb Jan Vrba, místostarosta Pavel Pagáč a zastupitelka Gabriela Dostálová.    

„Společně se zástupci města Cheb jsme chtěli projednat nabídku benefitů, která postupem času a s ohledem na možnosti města doznala malých změn. Potřebovali jsme ji znát, abychom případně městu mohli pomoci se získáním dalších nových lékařů. Ačkoliv je aktuálně personální obsazení v chebské nemocnici zajištěno, stále by bylo potřeba získat lékaře na oddělení interny a onkologie. Shodli jsme se tedy na postupu, že kraj zašle městu žádost městu o vytipování dvou bytů ze svého fondu, které by pak dle dohody prošly rekonstrukcí a byly by k dispozici pro případné nové zaměstnance Nemocnice Cheb. Jsem velmi rád, že jsme došli ke shodě, která může vést k vytvoření ještě lepších podmínek pro nové lékaře“, uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.      
 
V rámci jednání byl připomenut také znovu obnovený provoz lékárny v areálu nemocnice. V současné době se její vedení snaží pracovat na zlepšení podmínek pro zákazníky, a to například bezplatným parkováním pro ty, kteří využijí jejích služeb.             

Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje lékaře, a to prostřednictvím finančních podpor. Cílí nejen na stávající lékaře, ale poskytuje stipendia studentům medicíny, přispívá na vybavení ordinací, na specializační vzdělávání, nabízí náborové příspěvky a vyplácí motivační příspěvky seniorním lékařům. Veškeré informace a kompletní seznam benefit je možné dohledat na webu: https://lekarikarlovarskehokraje.cz/

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru