Foto: město Chodov
Karlovy Vary

Chodov – Dvě dnes už prázdné a vybydlené ubytovny v sociálně vyloučené lokalitě Pod Železným dvorem čeká demolice. Jedna z nich už téměř zmizela, druhá jí bude následovat v dohledné době.

„Tento typ ubytování už nechceme v jednadvacátém století nabízet, navíc je provozně velmi nákladné a rekonstrukce by neměla smysl,“ vysvětlil starosta Patrik Pizinger s tím, že ubytovny už byly ve špatném stavu.

V tamních bytech ještě donedávna žily tři rodiny. „Ve spolupráci s naším sociálním odborem se jim podařilo zajistit náhradní ubytování na nedalekém Železném Dvoře, nikdo nezůstal na ulici,“ doplnil starosta.

Demolice budov bude podle nej bez náhrady, v místě se tedy nepočítá s nějakou novou  stavbou.

Radnice chce v budoucnu vyjednat s dopravním inspektorátem odstranění dopravní značky, která v lokalitě omezuje rychlost na 70 kilometrů v hodině. Po odstranění ubytoven totiž ztrácí opodstatnění.

První dům Pod Železným dvorem stál v roce 1996 a nabízel dvanáct rozměrově menších bytů. V roce 2002 pak byla zkolaudována druhá ubytovna s osmi o něco většími byty.

Na demolici už je vydán výměr a uskutečnit by se měla v průběhu dubna či května.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru