Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Zadluženost obyvatel je narůstající společenský fenomén s negativními dopady na celou společnost. Týká se i Karlovarského kraje, kde je dle statistických dat více než 14 % osob zatíženo exekucí. Odbor sociálních věcí se proto v rámci projektu Podpora střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Karlovarském kraji III zabývá nastavením sítě sociálních služeb v oblasti dluhového poradenství. 

Aktuálně byly sestaveny multitýmy složené ze zástupců sociálních služeb (poraden, sociálně aktivizačních služeb a terénních programů) a zástupců obcí, jejichž cílem je zmapovat situaci v oblasti dluhů a exekucí na území kraje, identifikovat příčiny zadluženosti a navrhnout řešení.               

Jednání multitýmů je rozloženo do dvou bloků, zástupci každého z okresů kraje se dvakrát sejdou. V průběhu února se již uskutečnilo setkání zástupců Sokolovska a Karlovarska, 28. 3. je pak plánováno jednání zástupců multitýmu za okres Cheb. Druhé kolo se bude konat 25. 4., a to za okres Sokolov, 23. 5. za okres Karlovy Vary a 6. 6. za okres Cheb. Výstupem z těchto multitýmů bude konkrétní návrh vzdělávání pracovníků dluhových poraden a pracovníků sociálních odborů obcí. Ti tak získají hlubší znalosti týkající se problematiky finanční gramotnosti, budou rozvíjet své schopnosti pro jednání s klienty v rámci poradenství a budou schopni nabídnout konkrétní možnosti řešení jejich obtížných sociálních situací. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru