Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Během uplynulého víkendu vyjížděli strážníci k několika případům, kdy se občané dostaly do nesnází. Celou vlnu odstartovalo páteční ráno. To dorazila na operační středisko městské policie žádost operátora linky 112 o pomoc seniorce. Její muž ji vlastními silami nedokázal zvednout a tak strážníci vyrazili na pomoc, sedmasedmdesátiletou paní zvedli a nezraněnou položili na pohovku. 

O kapku složitější případ měla hlídka ten samý den v odpoledních hodinách. Byla totiž vyslána na ulici Varšavská k nástupišti MHD, kde měla na lavičce bezvládně ležet osoba. Strážníci muže oslovili, ten však na slovní podněty vůbec nereagoval a velmi ztěžka dýchal. Proto hlídka přivolala na místo posádku záchranné služby a do jejího příjezdu kontrolovala jeho stav. Následně byl čtyřicetiletý muž převezen do nemocnice. 

Necelé dvě hodiny po této události byli strážníci vysláni na plato hotelu Thermal. Tam po pádu ze schodů zůstal na zemi ležet muž.  Ten byl po příchodu hlídky při vědomí, ale měl krvavé zranění na temeni hlavy. U osmašedesátiletého muže byla provedena orientační dechová zkouška, která naměřila hodnotu přes jedno promile alkoholu, a vzhledem k jeho stoupající agresivitě byl do nemocnice převezen za asistence strážníků. 

Pokračujeme sobotním večerem. To se na městské strážníky po šesté hodině večer obrátila postarší žena, které upadnul nemocný manžel na zem, a ona ho sama nedokázala zvednout. I v tomto případě hlídka nezraněného muže zvedla, položila do postele a zase odjela. 

V neděli po páté hodině odpoledne vyjela hlídka do Drahovic, kde měl na trávě sedět asi opilec, který se nedokázal sám zvednout. Devětašedesátiletý muž s hlídkou bez potíží komunikoval, jak sám uvedl, zamotala se mu hlava, upadl a jako na potvoru nebyl schopen chůze. Pro prosouzení zdravotního stavu byla na místo přivolána posádka záchranné služby. Jakmile však muž zahlédl přijíždějící sanitu, došlo k zázračnému zmrtvýchvstání a po řádné kontrole zdravotníků se po vlastní ose vydal do místa bydliště. 

K dalšímu případu vyjeli strážníci včera po sedmé hodině ráno. Všímavý soused slyšel bouchání na dveře z vedlejšího bytu. Když hlídka dorazila na místo, měla už indisponovanou osobu v péči posádka záchranné služby. Třiašedesátileté ženě se udělalo nevolno a boucháním na dveře se snažila přivolat pomoc, což se jí podařilo.

Za loňský rok přijali strážníci přes 19 tisíc telefonátů s různými oznámeními nebo žádostmi o pomoc. Více se o činnosti městské policie dočtete ve výroční zprávě, která je umístěná na našich webových stránkách.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru