Zdroj: Karlovarská krajská nemocnice a.s.
Karlovy Vary

Cheb - Bezbariérová lékárna sídlící u vstupu do areálu chebské nemocnice je po roční přestávce opět v provozu.

Vedle běžného sortimentu léků nabídne i široké spektrum speciálních léků, které ve velkých řetězcích obvykle nejsou dostupné. Jedná se především o léky pro onkologické pacienty nebo pro ty s poruchou příjmu potravy. Pro tuto skupinu pacientů budou v nabídce léky např. tlumící bolest, vysoce specializované léky či speciální výživa. 

„Naší snahou bylo provoz lékárny v nemocnici v Chebu pro naše pacienty zachovat. Lékárna byla nabídnuta k pronájmu či převzetí jinému subjektu. Zároveň jsme více než rok a půl hledali doktora farmacie, což se podařilo až nyní. Plně kvalifikovaný lékárník je plně k dispozici od středy 15. listopadu,“ vysvětlil generální ředitel Karlovarské krajské nemocnice MUDr. Josef März. 

Znovuotevření lékárny s úzce specializovaným sortimentem uvítají nejen pacienti, kteří již nemusí své léky složitě shánět, ale také lékaři nemocnice, kteří léky předepisují. „Jako gastroenterolog a internista se také věnuji pacientům s poruchou příjmu potravy. Tito pacienti potřebují specializovanou nutriční výživu a doplňky, jejichž dostupnost bývá v běžných lékárenských řetězcích omezená. Jsem přesvědčen, že stejnou radost ze znovuotevření lékárny v areálu nemocnice budou mít i kolegové z onkologického oddělení, neboť jejich pacienti jsou velmi významnou cílovou skupinou pro výše uvedený specializovaný sortiment,“ řekl primář interního oddělení MUDr. Marek Veinfurt. 

„Znovuotevření lékárny v areálu chebské nemocnice je skvělou zprávou zejména pro pacienty, kteří si budou moci své léky a zdravotnické potřeby vyzvedávat a nakupovat přímo cestou od lékaře či po propuštění z nemocnice. Nebudou tak již muset vážit cestu do lékáren v okolí, což je samozřejmě ve chvílích, kdy se člověk necítí zcela zdráv a při síle, velmi nepříjemné. Jsem proto velmi rád, že dlouhodobá snaha o získání provozovatele dopadla na výbornou. Věřím, že lékárna bude hojně navštěvována a bude tak zjištěn její další provoz,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Ing. Petr Kulhánek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru