Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Téměř 600 tisíc korun míří z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu aktivní činnosti seniorů. V rámci každoročně vypisovaného dotačního titulu podalo žádost o dotaci celkem 20 subjektů. Kraj přispěje vybraným organizacím na pořádání kulturních, sportovních, turistických akcí či na vzdělávací a komunitní aktivity.

„Naším dlouhodobým cílem je podporovat organizace v regionu, které prostřednictvím poměrně široké nabídky volnočasových aktivit pomáhají udržovat naše seniory stále činné. Zároveň výraznou měrou přispívají k eliminaci jejich sociálního vyloučení a pomáhají rozvíjet mezigenerační vztahy. V letošním roce jsme obdrželi celkem 20 žádostí o dotace, přičemž 2 nesplnily podmínky dotačního titulu. Vzhledem k tomu, že požadavky žadatelů překročily alokaci programu, museli jsme přistoupit k jejich poměrovému pokrácení,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.

Výše podpory v jednotlivém případě směla činit maximálně 50 tisíc korun s tím, že žadatel mohl podat pouze jednu žádost o dotaci. Mezi úspěšnými žadateli jsou například spolek Společně ke zdraví, který pro seniory připravil unikátní programy zaměřené na diagnostiku těla. Ty by měly přispět k eliminaci chorob vyskytujících se v pokročilém věku, jako jsou zejména obezita, diabetes a hypertenze. Kraj přispěje také Klubu seniorů v Nejdku, jenž prostředky využije na zajištění dopravy na kulturní a společenské akce, vstupy do divadel, hradů a podobně. Dalším z podpořených subjektů je kupříkladu Sportovní seniorský klub Sadov – Bor, který získá dotaci na pořádání turnajů v hokeji a nohejbalu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru