Paní Solodunová oslavila 101. narozeniny. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V barvách prvních jarních slunečných paprsků byl pugét, kterým obdarovala krajská radní Oľga Haláková naši další spoluobčanku, která oslavila úctyhodné 101. narozeniny. Oslavenkyní je paní Alžběta Solodunová z Karlových Varů. Kromě květiny ji potěšil také koš dárkový koš s nejrůznějšími pochutinami.

Paní Solodunová je volyňská Češka, původem z Polska. Do regionu se přestěhovala během první vlny osídlování pohraničí po 2. světové válce. Vystudovala farmacii a tomuto oboru se věnovala celý svůj život. Pracovala v karlovarské centrální lékárně a také v lékárně ve Vřídelní ulici.

Jubilantka se pyšní jednou nevšední schopností, je polyglotkou a hovoří šesti jazyky. Ráda poslouchá vážnou hudbu a čte. O její lásce ke knihám se paní radní mohla přesvědčit hned při vstupu do obývacího pokoje, který zdobila bohatě zásobená knihovna.

Ještě jednou přejeme paní Solodunové všechno nejlepší, hlavně pevné zdraví a mnoho krásných kulturních zážitků.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru