Foto: město Aš
Karlovy Vary

Aš - Od roku 2004, kdy byla v Aši dokončena stavba památníku vyhořelého evangelického kostela sv. Trojice, je v místě, kde se nacházela kostelní věž, velký dřevěný kříž. Nyní, po Velikonocích, byl kříž nalezen zřícený pod kamenným podstavcem. Prohlídka dřeva objasnila příčinu - na kříži, tomto symbolu křesťanství, se podepsal zub času a ten v místě, kde byl do zídky ukotven, jednoduše uhnil. Věc byla předána odboru správy majetku a investic, který zajistí výrobu a instalaci kříže nového.

Pro ty, které zajímá historie zániku evangelického kostela, nabízí ašská radnice krátký dokument, ve které je popsána ona nešťastná událost z 19. 1. 1960, která vedla k zániku nejvýznamnější stavby v celé Aši a také stavba památníku v letech 2003 a 2004.

Dokument ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru