Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Tenhle příběh se začal psát už 10. března letošního roku, ale my se o něj podělíme až teď a rádi. Byla neděle, do půlnoci chybělo pouze dvacet minut, když na služební telefon dorazila žádost záchranné služby o poskytnutí blíže neurčené pomoci osobě. Hlídka tohle oznámení potvrzením přijala a vyjela do Drahovic.

Před domem čekala dcera ženy, ta strážníky nasměrovala do bytu, kde na zemi v předsíni ležela žena. První pomoc se jí snažil poskytnout zeť. Strážníci muže vystřídali, zahájili nepřímou srdeční masáž, za pomoci ambuvaku také umělé dýchání a připravili přístroj AED, který provedl měření a následně doporučil výboj. Poté strážníci opět pokračovali v nepřímé srdeční masáži a umělém dýchání, v pravidelných intervalech se střídali a to až do doby, kdy se u ženy podařilo znovu obnovit životní funkce.

Záchranářům, kteří dorazili na místo během resuscitace, pomohla hlídka ženu uložit do evakuačních nosítek, snést a naložit do sanity. Tímto paní L. přejeme co nejrychlejší návrat do běžného života. A nám se opět potvrdilo, že opakované školení první pomoci je důležité.

Ten pravý smysl ale pochopíte až v momentě, kdy nepomáháte pouze umělé figuríně, ale skutečnému člověku. 

V loňském roce takto vyjeli strážníci na pomoc sedmkrát.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru