Rektor České univerzity zemědělské a starosta města. Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov – Další krok na cestě za svým technickým lyceem Avantech udělal Chodov. V závěru minulého týdne podpisem memoranda stvrdil úzkou spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze.

„Tentokrát se zaměříme na vybudování ukázkové lokality, Envicentra, ve kterém v rámci projektu Chytrá krajina 2030+ budeme zkoumat řešení společných vědecko-výzkumných projektů zaměřených na ochranu životního prostředí a resocializaci v posttěžební krajině,“ uvedl rektor České zemědělské univerzity v Praze Petr Sklenička.

Město na zbudování Envicentra poskytne svůj pozemek v těsné blízkosti bývalé ZŠ Nejdecká. Centrum se pak stane základním kamenem pro rozšiřující se aktivity univerzity v kraji. Úzká spolupráce bude probíhat i s nově vznikajícím technickém lyceem.

Ve škole by mohli rovněž působit pedagogové z univerzity, Chodov pro ně už chystá  potřebné zázemí. Starosta Patrik Pizinger spolupráci s univerzitou vítá. „Je to pro nás historický okamžik. Poprvé do města se svými aktivitami vstupuje univerzita. Počítáme s tím, že se zapojí do tvorby výukových programů i do samotné výuky,“ poznamenal starosta s tím, že tento krok mimo jiné přinese v našem regionu snadnější přístup ke vzdělání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru