Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

V následujících dnech započnou práce rozsáhlé úpravy zaměřené na ošetření stromů v městských parcích Husovy sady a Zámecký park. Provede je kvalifikovaná arboristická společnost DOSTA s.r.o. a budou provedeny pouze lezeckou technikou. O likvidaci dřevní hmoty se pak postarají městské technické služby SOTES spol. s.r.o. Celá akce startuje v dubnu a bude dokončena nejpozději do konce října. Vstup do parků nebude omezen.
 

 
Na stromech budou provedeny například bezpečnostní či zdravotní řezy, na vybraných stromech bude instalována bezpečnostní vazba a některé čeká obvodová redukce koruny. Žádný strom nebude v rámci této pokácen. Veškeré arboristické práce budou provedeny v souladu se Standardy péče o přírodu a krajinu – SPPK A02 002 Řez stromů a SPPK A02 004 Bezpečnostní vazby a ostatní stabilizační systémy.

Při veškerých arboristických pracích, které budou prováděny, bude brán ohled na možnou přítomnost zvláště chráněných druhů zvířat a hnízdícího ptactva. 

Orgánu ochrany přírody je stav dřevin na pozemcích Zámeckého parku a Husových sadech znám. V převážné většině se jedná o vzrostlé vitální jedince, u nichž odbornými zásahy dojde k obnově, zachování nebo zvyšování plnění jejich estetických a ekologických funkcí a k jejich provozní bezpečnosti.

Akce je financována Městem Sokolov a dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu prevence proti suchu, zadržení vody v krajině a péče o zeleň. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru