OBRAZEM: Filmová psí hvězda přijela do Karlových Varů. Pes Gump potěšil děti v místní nemocnici
Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Karlovy Vary – 6. ledna čekalo hospitalizované děti v Nemocnici Karlovy Vary velké a příjemné překvapení. Potěšit je přijel filmový hrdina pes Gump ze stejnojmenného filmu. S Gumpem přijel i autor knihy a scénáře filmu a zároveň majitel psa Filip Rožek. Ten přinesl pro děti dárek – obří plyšovou kopii jeho psího kamaráda.

Gump se svým páníčkem se nejprve pozdravil se zdravotnickým personálem dětského oddělení, kterému Filip Rožek povyprávěl životní příběh psa, řekl jak vznikala kniha, scénář a následně i film. Poté oba zašli na oddělení, kde se Gump s dětmi vyfotil, ale především se s nimi pomazlil a rozveselil je.

K současnému majiteli se psí voříšek dostal zhruba asi jako půlroční štěně z dočasné péče. Tak skončil poté, co byl odebrán z nevhodných podmínek. Nyní mu jsou přibližně 4 roky a z ustrašeného klubíčka vyrostl pes, který rozdává radost a lásku, a to hlavně dětem.

0701gumpkz1

Foto: Jitka Fárová

„Myslel jsem si, když jsem psal tu knížku, že pro děti bude krutá, protože je tam popsáno týrání zvířat. Ale děti to násilí vnímají jinak, pohádkově. Překvapilo mě, kolik dětí přišlo na křest knihy. Dneska je Gump projektem více dětí než pejskařů,“ řekl Filip Rožek.

Díky Gumpovi začala vznikat kniha. Nakonec měla ale jinou podobu, než si autor na začátku myslel. „Gumpova energie mě ovlivňovala v psaní knížky. Měl jsem v hlavě prvotní koncept, charaktery postav a další věci. Pak ale do mě začala vstupovat zvláštní energie a knížku mi vlastně přepisovala,“ vysvětlil autor knihy.

0701gumpkz2

Foto: Jitka Fárová

Poté, co knížka vyšla, začal se připravovat scénář pro film. „Už když jsem to psal, představoval jsem si, kdo by koho mohl hrát. Podle toho jsme také oslovovali herce. Během dvou dnů jsme měli film herecky obsazený,“ uvedl scénárista.

Kdo by si myslel, že majitel psa na jeho filmovou roli speciálně cvičil, je na omylu. „Je cvičený minimálně. Umí povel ke mně a a dcera ho ještě naučila dávat pac. To je asi všechno, co umí,“ smál se Filip Rožek.

0701gumpkz3

Foto: Jitka Fárová

Předností Gumpa, je podle majitele, jeho klidná povaha, obří trpělivost a velká láska k dětem. „Děti miluje, je k nim neuvěřitelně jemnej a neublíží,“ řekl Rožek.

Také prozradil, že už pracuje na dalším scénáři pro film, který se bude jmenovat Gump Dvojka. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by se pokračování úspěšného filmu začít natáčet v dubnu a v prosinci by mohla být premiéra. Druhý díl prý by měl být veselejší, kromě Gumpa v něm uvidíme i spousty dalších zachráněných zvířat. Jedno z nich by mělo být prasátko.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru