Vydejte se na prohlídku: Důl Jeroným se návštěvníkům otevře na 1. máje
Důl Jeroným. Foto zdroj: web muzea Sokolov
Co se chystá

Sokolovsko - Kromě toho, že je první máj lásky čas, je to také čas, kdy se po zimní přestávce opět pro návštěvníky otevírá Důl Jeroným na Sokolovsku. Jedná se o nemovitou kulturní památku u zaniklé obce Čistá, která je unikátním svědkem hornické kultury a dovedností našich předků.

​Podle odhadů poskytl důl Jeroným za celou historii asi 500–700 tun cínu. Nebyl tak bohatý a věhlasný jako jiná díla v okolí, ale oproti jiným se zachoval v původní podobě. V centrální části dolu se nacházejí impozantní komory ze 16. století. V řadě prostor jsou stěny a stropy zbarveny černě od sazí, které se usadily při sázení ohně. Stěny jsou zbrázděny rýhami po želízkách a špičácích tehdejších havířů.

Toužíte-li poznat prostory dolu Jeroným, rozhodně neváhejte a vydejte se na prohlídku. Obujte si pohodlnou obuv do terénu, nasaďte přilby, čelovky a směle klesejte do podzemí. Prohlídky budou od 1. 5. 2022 probíhat vždy od středy do neděle od 10, 11, 13, 14, 15 a 16 hodin. Důl bude veřejnosti přístupný do 15. října 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru