V Karlových Varech se bude férově snídat. Kam můžete na piknik vyrazit?
Foto zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Co se chystá

Karlovy Vary - Statutární město Karlovy Vary, Dům dětí a mládeže Karlovy Vary (DDM KV) a Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV) Vás srdečně zvou na Férovou snídani - piknikový happening na podporu fairtradových a místních zemědělců, který se letos uskuteční 14. května.

A to od 10 do 12 hodin na zeleném prostranství v DDM KV a od 9 do 11 hodin na zeleném prostranství před KAM KV. Za deštivého počasí se akce přesune přímo do "tančírny" DDM KV nebo přímo do prostor KAM KV.

Férová snídaně je největší česká akce na podporu pěstitelů ve světě. Dobrovolníci a dobrovolnice na více než stovce míst České republiky pořádají piknikový happening, aby ukázali svůj zájem o životy pěstitelů kávy, kakaa nebo banánů v dalekých zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Férová snídaně se koná vždy na Světový den pro fair trade. V roce 2019 se na 193 místech republiky sešlo 8189 lidí. Letos se bude po dvou covidových letech opět piknikovat komunitně, v sobotu 14. května 2022!

Férová snídaně není ochutnávková akce, nepečte buchty pro náhodné kolemjdoucí. Férová snídaně je společný piknik, kam si každý přináší vlastní dobroty.

Do termosek nebo konvic si připravte fairtradový čaj, kakao nebo kávu. Na pití se dají sehnat fairtradové ovocné džusy. Ty můžete doplnit domácím bylinkovým čajem nebo třeba farmářškým kefírem.

Na jídlo si přineste fairtradové a lokální dobroty. Seženete spoustu sušenek nebo čokolád z fairtradového kakaa a konečně jsou k dispozici také fairtradové banány (Kaufland). Můžete si z fairtradového kakaa upéct buchtu, připravit pomazánku s fairtradovým kořením nebo namazat chleba fairtradovou marmeládou.

Popátrejte v okolí po místním medu, vajíčkách, pečivu, luštěninách, sýrech nebo zelenině! Podpořte pěstitele nejen ze zemí globálního Jihu, ale i ty místní!

Fairtradové výrobky lze už sehnat téměř všude. Najdete je v síti maloobchodních řetězců (Kaufland, Lidl, Tesco, Makro, Drogerie DM, Rossmann, Billa, Penny, Selský krám, Tchibo a Farmářské trhy), v prodejnách zdravé výživy nebo přes e-shopy.

Drobná zábava pro děti bude zajištěna - křídy, pastelky ke kreslení, v lokalitě je k dispozici dětské hřiště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru