Karlovarský kraj představil návrh rozpočtu na rok 2019. Čekají ho investiční akce za 850 milionů
ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V příštím roce by měl Karlovarský kraj hospodařit s příjmy ve výši 6, 558 miliardy korun a s výdaji, které činí 6, 780 miliardy korun.

Schodek je oproti ľoňsku poloviční, dosahuje 222 milionů korun a vznikl z důvodu předfinancování projektů dotovaných z EU. Návrh rozpočtu schválila Rada kraje. Zabývat se jím budou také krajští zastupitelé na svém zasedání 13. prosince.

"Rozpočet jsme se snažili sestavit co nejzodpovědněji, hlavně v příjmové části. V daňových příjmech vycházíme z predikce ministerstva financí a jdeme vždy 4, 5 procenta pod predikci. Tak jako v roce 2017, kdy byl přebytek v částce 900 milionů korun, očekáváme přebytek i za rok 2018. Mám velkou radost, že kraj pro příští rok předpokládá investice ve výši asi 850 milionů korun, jde o investiční akce jak Karlovarského kraje, tak jeho příspěvkových organizací," vysvětlila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

K největším plánovaným investicím bude patřit například výstavba nového Domova se zvláštním režimem MATYÁŠ, který dosud sídlí v Nejdku. Další finance půjdou na výstavbu depozitáře a rozšíření prostor krajské knihovny i na opravy Císařských lázní. Počítá se samozřejmě s rekonstrukcemi a opravami silnic II. a III. tříd a silničních mostů a s řadou dalších akcí v oblasti zdravotnictví nebo školství.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru