KALAMITA: Počasí na Karlovarsku se umoudřilo, všechny silnice jsou již sjízdné
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarsko - Celý týden od středy 9. ledna potrápily Karlovarský kraj špatné povětrnostní podmínky. Hustě sněžilo a foukal silný nárazový vítr. Nejkritičtější situace byla v Krušných horách, konkrétně na Božím Daru, kde byl vyhlášen kalamitní stav.

V rámci toho byl posílen výkon policejních hlídek z několika oddělení, které nepřetržitě ve dne i v noci na Božím Daru řídily dopravu. Do centra obce vpouštěly pouze místní obyvatele, zásobování a ubytované hosty, kteří zde měli zajištěné parkování.

Situace se vyostřila během víkendu, kdy důsledkem sněžení a silného větru padaly na komunikaci od Abertamské zatáčky směrem na Boží Dar stromy a sníh tvořil vlivem větru na silnici závěje. Silničáři tak byli nuceni tuto komunikaci zcela uzavřít a policejní hlídky se přesunuly na toto místo. Zde nepřetržitě řídily dopravu a na Boží Dar nevpouštěly vůbec žádná vozidla, aby silničáři mohli zprůjezdnit komunikace vedoucí na Boží Dar a na hraniční přechod s Německem. Ve středu 16. ledna byly tyto komunikace zcela zprůjezdněny a policejní hlídky již na místě nebylo potřeba.

"Během posledního týdne došlo vlivem špatného počasí k šesti desítkám dopravních nehod, přičemž 24 z nich bylo způsobeno nepřizpůsobením rychlosti jízdy stavu a povaze vozovky, kdy byl na silnicích buďto sníh nebo námraza. Došlo i k několika haváriím vozidel, která převážně ve sněhu zapadla, anebo k menším ťukancům, jenž si řidiči řešili sami bez přítomnosti policie," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Uzavřeny byly i další komunikace jako např. od Abertamské zatáčky směrem na Abertamy, Rýžovna, Zlatý kopec a jiné, kde byla rovněž ke spolupráci vyžádána policie. "Všechny komunikace, které byly důsledkem špatných povětrnostních podmínek uzavřeny, jsou v současné době zprůjezdněny," uzavřela Zuzana Týřová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru