Muž se pokusil vykrást byt. Když si kořist za 50 tisíc vynosil na chodbu, přišlo nepříjemné překvapení
ILUSTRAČNÍ FOTO: ARCHIV E-MOSTECKO.CZ
Karlovy Vary

Chomutovsko/Karlovarsko - Muž z Chomutovska se pokusil vykrást byt v Ostrově na Karlovarsku. Lup v celkové hodnotě 50 tisíc korun si pracně vynosil na chodbu, v tu chvíli ale domů dorazili majitelé. Lapka tak nakonec nejenže nic neukradl, ale ještě mu teď hrozí až tříleté vězení.

Případ se stal v neděli 17. března ve večerních hodinách. Muž se vloupal do jednoho z domů v Ostrově, vnikl tady do bytu a celý ho prohledal. Následně odcizil, co mu přišlo pod ruku - šperky, různé oblečení, kosmetiku, elektroniku, hračky nebo třeba několik nabíječek na mobily.

Z lupu se mu ale nakonec nic odnést nepodařilo. “Všechny odcizené věci měl muž vynosit na chodbu domu do společných prostor a poté se vrátit do bytu ještě pro elektrokolo. I to se snažil vynést na chodbu, kde však byl přistižen uživatelkou bytu s jejím přítelem. Ti ihned na místo přivolali policisty,” vysvětlila policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Muž se tedy snažil alespoň s částí lupu ještě rychle utéct, ale nepodařilo se mu to. Na místě byl zadržen ostrovskou policejní hlídkou, které všechny odcizené věci nakonec dobrovolně vydal. Škoda, kterou by majitelům krádeží způsobil, byla předběžně odhadnuta na částku kolem 50 tisíc korun.

Muž z Chomutovska je nyní podezřelý ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť se stejného trestného činu dopustil v posledních třech letech opakovaně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru