Jak v bezpečí do nákupního centra a do hospody? Největší uvolnění opatření je tu!
Jak se chovat bezpečně a snížit riziko nákazy? Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Další etapa uvolňování omezení a opatření je naplánována na pondělí 11. května. Co vše tedy bude povoleno, otevřeno a umožněno?

Od 11. května bude opět možné navštívit obchodní centra, venkovní zahrádky v restauracích nebo vyrazit za kulturou. Povoleny budou také hromadné akce do 100 osob, některé služby nebo školní aktivity. To vše ale pouze za dodržení přísných hygienických pravidel.

Jak bude vypadat provoz v restauračních zařízeních nebo obchodních centrech představil vicepremiér, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy Karel Havlíček. „V rámci jednoho stolu mohou sedět i větší skupiny osob, ale platí, že od ostatních návštěvníků musejí být vzdáleni alespoň 1,5 metru. Bezpečná vzdálenost byla takto upravena, protože jsme chtěli vyjít vstříc i menším provozovnám tak, aby mohly začít fungovat,“ uvedl vicepremiér. Platí, že ani v restauračních provozech nesmí docházet ke shromažďování osob a při vstupu do vnitřních prostor musí být pro návštěvníky umístěna dezinfekce. Vnitřní prostory restaurací však budou moci být ze strany zákazníků využity pouze za účelem toalety. Nošení ochrany dýchacích cest je stále povinné, ale v době, kdy zákazník konzumuje potraviny nebo nápoje, nemusí mít roušku.

1005letakmzcrhospody

Otevírat se budou také obchodní centra s plochou nad 5000 m2. „V obchodních centrech musí být určena odpovědná osoba, která bude kontrolovat dodržování hygienických pravidel. V centrech budou k dispozici informační tabule, letáky a pokyny k dodržování rozestupů minimálně 2 metry. Realizován bude také specifický režimový plán úklidu včetně dezinfekce a dekontaminace společných prostor na základě doporučení příslušné hygienické stanice,“ nastínil provoz v obchodních centrech vicepremiér Havlíček.

1005letakmzcrnakupaky

Doposud přijatá plošná opatření zamezila exponenciálnímu nepříznivému vývoji epidemie na našem území. „Díky přijatým opatřením se nám podařilo zabránit masivnímu postihu populace, avšak i nyní stále platí, že virus nespí a stále tu je. Zvláště nyní je klíčové i nadále dodržovat základní hygienická opatření,“ doplnil náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. „Prosím, buďme trpěliví, nosme roušky a i nadále se chovejme zodpovědně,“ apeloval na závěr ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

1005povolujese

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru