V Sokolově se otevřel Skládek pro pěstouny
Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - V Křižíkově ulici v Sokolově se oficiálně otevřel Skládek pro pěstouny. Nabízí oblečení a další vybavení pro děti jako například autosedačky, kočárky nebo dětské knížky. Skládek je určený především pro pěstounské rodiny, ale jeho služby můžou využít i rodiče, kteří se ocitnou v tíživé životní situaci.

Projekt vznikl jako nápad několika pěstounek na přechodnou dobu, které si chtěly vytvořit sklad oblečení. Na sokolovské radnici zase uvažovali nad tím, jak pomoci rodinám v tíživé životní situaci. A tak se zrodil Skládek pro pěstouny. „ Prostory město koupilo před covidem. Byla tady dříve Zapomněnka. Koupili jsme to, protože jsme se báli, co by se z toho mohlo stát. Pak přišel covid a bohužel se nedařilo vymyslet smysluplné uplatnění pro tyto prostory. Až před dvěma měsíci jsme se spojili s pěstouny a to je to, co jsme hledali, co je potřeba, co bude pomáhat lidem,“ říká místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Provoz Skládku zajišťují pěstouni. Městská společnost Sokolovská bytová poskytuje bezplatně prostory včetně energií. Otevřeno bude každé úterý. Další dny v týdnu je možné sem přijít po předchozí telefonické domluvě.

Skládek má taky své facebookové stránky, na kterých lidé najdou telefonický kontakt, ale třeba i informace o novém zboží nebo naopak výzvy pro dárce o tom, co zrovna chybí.

Darovat oblečení a další vybavení pro děti může kdokoliv, a to buď v úterky, kdy je Skládek otevřený, nebo v jiný den po telefonické domluvě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru