Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Rada Karlovarského kraje odsouhlasila individuální dotaci ve výši 200 tisíc korun společnosti Make More, která je pořadatelem oblíbeného festivalu Maker Faire. Akce, jež propojuje kutily, vynálezce, inovátory, kreativce a širokou veřejnost, se uskuteční v prostorách Spa Hotelu Thermal 23. března. Pakliže máte tvořivého ducha, neměli byste si tuto událost nechat ujít.

Festival kromě toho, že propojuje nadšence s odborníky, zároveň slibuje chytrou zábavu pro celé rodiny. Jeho přidaná hodnota tak tví především v interaktivitě – vše je možné si vyzkoušet, mnohé lze vyrobit a snáz se tak dají pochopit principy daných postupů. „Komunita tvůrců, kterou festival buduje, má potenciál přiblížit technologie, řemesla a obecně tvoření široké veřejnosti a může být zároveň základním kamenem pro další projekty dlouhodobého charakteru. I z těchto důvodů jsme se rozhodli, že akci určitě podpoříme, protože podpora vědecko-technické oblasti a kreativních odvětví je pro nás jednou z priorit,“ uvedl radní pro oblast regionálního rozvoje a projektového řízení Patrik Pizinger.

První ročník Maker Faire, který se uskutečnil v Karlových Varech na jaře loňského roku, byl velmi úspěšný. Dorazilo na něj přes 2 tisíce návštěvníků a více než 40 makerů. „Každý, kdo v loňském roce festival navštívil, nám dá jistě za pravdu, že se jedná o skutečně výjimečnou akci, která si zaslouží naší podporu. Nadšené ohlasy jsou ostatně jasným důkazem toho, že o akce tohoto typu je u nás v regionu velký zájem. Jak nás informovali organizátoři, v letošním roce by se navíc měl festival rozšířit i do dalších míst hotelu Thermal a rádi by také navázali spolupráci se zahraniční maker komunitou z Německa,“ doplnila uvolněná zastupitelka pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a kreativních průmyslů Markéta Monsportová. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru