Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Hašení požárů. To je nejstarší a základní úkol hasičů od počátku po současnost. Požáry sice už nejsou nejčastějším typem událostí, ke kterým hasiči dnes vyjíždějí, stále ale patří k tomu nejdůležitějšímu, co pro obyvatele vykonávají.

Mezi ty nejnáročnější a zároveň nejnebezpečnější požáry patří ty uvnitř uzavřených prostorů. Dochází zde k obrovským teplotám, hromadí se nebezpečné zplodiny a často nastávají nečekané efekty, jako například náhlé a prudké vzplanutí všech hořlavých materiálů v prostoru. Připravit se na tyto náročné zásahy pomáhají hasičům speciální výcviková střediska, kde jsou takzvané ohňové simulátory. Hasiči ze stanic v Karlovarském kraji absolvovali další z těch výcviku ve Zbirohu, kde v těchto ´flashových´ kontejnerech i na dalších zařízeních trénovali různé postupy při hašení požárů. Zkušenosti pak tito instruktoři budou dál předávat ostatním kolegům na stanicích.

Video z výcviku ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru