Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Kalorvy Vary - Se začátkem dubna začíná v Karlových Varech sezóna svozu bioodpadu. Tříděním biologicky rozložitelného odpadu a jeho odhazováním do speciálních nádob je možné ušetřit místo v popelnicích na komunální odpad a tedy i náklady na svoz. Vývoz speciálních nádob na rozložitelné složky odpadu je pro občany města zdarma. 

Žádosti o zapůjčení „biopopelnic“ na nové adresy je možné podávat do konce dubna prostřednictvím referentky odboru technického Kamily Brožíčkové Lepíkové (tel. 353 151 213, email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Svoz bioodpadu bude probíhat od 1. dubna do konce listopadu. Harmonogram je nastaven podobně jako v předchozích letech.

 

HARMONOGRAM SVOZU BIOODPADU

Pondělí

  • Stará Role (kromě ul. M. Rovenské, K Lukám), Počerny, Rosnice, Čankov 

 

Úterý 

  • Zlatý kopeček + ulice M. Rovenské, K Lukám, ak. Běhounka, Počernická, Doubí + ulice Plzeňská a Pod Lesem, Bohatice, Dvory, Rybáře + Růžový vrch, Drahovice (pouze ul. Kvapilova a Ondříčkova), ulice se ztíženou průjezdností (Nebozízek, Libušina, Petřín, Raisova, Tyršova, Fügnerova, Scheinerova) 

Středa

  • Drahovice, ulice Na Vyhlídce, Hůrky, Olšová Vrata, Tuhnice, Cihelny, obchodně správní centrum 

Čtvrtek 

  • Sedlec, Tašovice

 Do bioodpadu patří: · tráva a plevel · listí (bez smetků z ulice) · dřevní štěpka z větví stromů a keřů · spadané ovoce · kuchyňský odpad z ovoce a zeleniny (slupky apod.) · sedliny kávy a čaje (i s papírovým filtrem), čajové sáčky · skořápky od vajec · neznečištěná zemina (bez květináčů) · pokojové rostliny · květináče z lepenky a rašeliny 

Do bioodpadu nepatří: · zbytky jídel (tzv. gastroodpad) · jedlé oleje · maso, kosti, kůže · uhelný popel, uliční smetky, kameny · uhynulá zvířata · exkrementy masožravých zvířat · kočkolit · znečištěné piliny · pytlíky z vysavače, oharky · všechny další biologicky nerozložitelné odpady

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru