Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Sokolovsko - Trojice mužů ve věku 40, 44 a 53 let společně s dvěma ženami ve věku 40 a 49 let po předchozí domluvě vnikla do sběrny druhotných surovin na Sokolovsku.

"V polovině února letošního roku měla čtveřice osob, bez čtyřiačtyřicetiletého muže, přijet osobním vozidlem ke sběrně druhotných surovin v jedné menší obci na Sokolovsku. Po chvíli měli poškodit oplocení pozemku a přejít k objektu samotné sběrny. Následně měli do střechy objektu vyříznout otvor a vniknout dovnitř. Z místnosti kanceláře měli odcizit téměř 50 kilogramů čistého stříbra a několik dalších desítek kilogramů vážícího technického stříbra, tedy dosud nevyčištěného stříbra, a také různé pozlacené kontakty. Vše měli uložit do přinesených batohů, místo rychle opustit a odjet osobním vozidlem, kterým na místo přijeli," popsal případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tímto svým jednáním měli majiteli sběrny způsobit škodu téměř jeden milion korun.

"Sokolovští kriminalisté se začali případem okamžitě zabývat. Po provedených šetřeních a dalších úkonech byla začátkem dubna v brzkých ranních hodinách na různých místech v Karlovarském kraji zadržena pětice osob. Následně byly provedeny domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Během nich kriminalisté zajistili mobilní telefony, počítače, datové disky, písemnosti o prodeji stříbra a zlata, střelnou zbraň, igelitové přepravky s obsahem krystalické látky nažloutlé a bílé látky či uhlíkovou brusku," uvedl dále mluvčí.

Poté sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětice osob, kterou obvinili ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí pěti obviněných osob do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byla pětice osob vzata do vazby.

V případě prokázání viny hrozí pětici osob za způsobenou větší škodu trest odnětí svobody až na pět let. Čtveřice osob, kromě devětačtyřicetileté ženy, již byla v minulosti za krádeže pravomocně odsouzena.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru