Během Speed Marathonu v Karlovarském kraji překročilo rychlost celkem 109 řidičů
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na území Karlovarského kraje proběhla v rámci celé Evropy dopravně bezpečnostní akce organizace Tispol s názvem Speed Marathon, která byla zaměřena na kontrolu rychlosti vozidel.

Do bezpečnostní akce byla zapojena také široká veřejnost, která měla možnost během měsíce února navrhnout místa vhodná k měření rychlosti. Jednalo se o místa, která podle svého úsudku mohou občané považovat například za riziková a problémová. Policisté v Karlovarském kraji na základě vytipování občanů vybrali i s ohledem na konkrétní dopravně bezpečnostní situaci v dané lokalitě přes 40 míst, na kterých v průběhu 24 hodin po určitou dobu měřili rychlost.

Do akce bylo zapojeno přes tři desítky dopravních policistů, kteří zkontrolovali přes 460 vozidel a zjistili celkem 154 přestupků. I přesto, že široká veřejnost byla dopředu o této akci informována a přesná místa měření byla zveřejněna, je zarážející, kolik řidičů přesto nedodrželo stanovené rychlostní limity. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo celkem 109 řidičů. Devětadevadesát z nich bylo vyřešeno blokovou pokutou a 10 řidičů oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání.

https://www.youtube.com/watch?v=1RhYfN6C17g

Dalšími zjištěnými prohřešky řidičů bylo například nepoužití bezpečnostních pásů, zádržných systémů a nevyhovující technický stav vozidel. Během akce policisté zjistili také jednoho řidiče, který usedl za volant pod vlivem drog. Vyzvali ho, aby se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test byl pozitivní na cannabis. Další z další řidičů řídil osobní vozidlo i přesto, že měl platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru