Býk Bohouš pomáhal založit chov skotu na rekultivacích uhelných lomů. Za svůj život zplodil 160 telat
Bohouš. Foto zdroj: Seven Energy
Zajímavosti

Mostecko - Letos na jaře se ke stádu krav nevrátí plemenný býk Bohouš, který pomáhal založit chov skotu na rekultivacích lomu Vršany i lomu ČSA. Šestiletý statný býk vlastním jménem BOBO z Běsna je otcem 160 telat, které se na pastvinách rekultivací obou lomů od roku 2015 narodila.

Během každé zimy nezůstával Bohouš u stáda, ale nabíral sílu v zimovišti, kde o něj zaměstnanci Rekultivací pečlivě pečovali. V plné kondici se v jarních měsících vracel ke stádu krav, aby rozšířil počet svých potomků. „Už během loňského roku nebyl Bohouš úplně zdravý, ale léto ještě strávil u stáda a zplodil 35 telat, která se začnou rodit v březnu. Na podzim jsme ho přestěhovali do zimoviště, to už ale bylo zřejmé, že se jara nedožije. Bohoušovi vděčíme za rozšíření našeho stáda, poslední týdny života jsme mu proto udělali co nejhezčí,“ uvedl ředitel společnosti Rekultivace Tomáš Šolar.

V současné době hledá za Bohouše důstojnou náhradu. „Bude to těžké, Bohouš byl excelentní kus. Hledat budeme mladého býka z českého chovu,“ uzavřel Tomáš Šolar.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru