Penny zlepší podobu všech svých prodejen. Letos dokončí přestavbu zbývajících obchodů
Sekce s pečivem. Foto: Penny
Zajímavosti

ČR - PENNY letos dokončí modernizaci celé sítě svých prodejen. Do konce roku plánuje dát novou podobu dalším padesáti prodejnám, čímž uzavře přestavbu celé své sítě více než 400 prodejen a PENNY do ní během pěti let investuje přes 1,5 miliardy korun.

Do konce roku 2021 dostalo novou podobu Markthalle celkem 344 prodejen. „Celý projekt odstartoval v Praze na Lehovci. Od té doby každý rok přestavujeme okolo 70 prodejen. U standardní základní modernizace je to 5 dní, kdy prakticky vybouráme interiér prodejny, vyměníme osvětlení, chladící technologie, obklady, regály, zkrátka vytvoříme zcela nové prostředí pro naše zákazníky, aby se cítili příjemněji, a co je důležité, současně to znamená významné ekologické úspory energií a nové komfortnější zázemí pro zaměstnance,“ popisuje Václav Šíma, vedoucí stavebního oddělení PENNY.

Koncept Markthalle, který je navržen v duchu tržiště s výrazným využitím přírodních prvků se v průběhu let, i na základě připomínek zákazníků a zaměstnanců, stále vyvíjí. „Od zahájení projektu, když první skicy vznikly v roce 2015, jsme postupně přešli na druhou a třetí generaci našeho konceptu. V průběhu let se měnil design, když jsme například hledali materiály s větší odolností a poskytující lepší komfort zákazníkům i zaměstnancům. Vývojem prošlo i LED osvětlení, kdy máme navržena unikátní světla jen pro naše prodejny, hledáme stále úspornější chladící a mrazící technologie, a tak dále,“ popisuje Václav Šíma. „Výrazně se také zvýšil důraz na zázemí pro zaměstnance, pro které jsme navrhli nový koncept zázemí s cílem vytvořit pro ně prostředí, kde si mohou v průběhu náročného dne odpočinout a cítili se příjemně s veškerým komfortem.“

Modernizace jedné prodejny představuje investici v řádu miliónů korun. Celkem PENNY investuje v průběhu 5 let do nové podoby své prodejní sítě bez započtení investic do expanze a výstavby nových prodejen přes 1,5 miliardy korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru